Otvorené Po - So 8:00 - 18:00

Blog


Bakteriálne a plesňové choroby sú pre pokožku nôh postupne základné. Pretože sú vaše chodidlá na veľkú časť dňa pokryté ponožkami a topánkami, sú ľahko vystavené prachu alebo špine. Ak si neumývate pokožku medzi prstami na nohách dokonale, môžu vaše nohy infikovať baktérie a plesne. Pre starostlivosť o nohy je preto nesmierne dôležité, aby ste si...

V letnom období, kedy častejšie odhaľujeme aj chodidlá, sa mnohé z nás zverujú do rúk pedikérok, ktoré nám nielen doprajú krásne upravené nechty, ale aj hladšie chodidlá. Existuje však niekoľko typov pedikúry a medzi tie hlavné patrí suchá a mokrá pedikúra.

Neraz sa stalo, že k nám na pedikúru zavíta klient s bolestivou pätou a žiada, aby sme na pedikúre vybrali to čo ho tam bolí. Môže sa stať, že má klient na päte kurie oko, alebo tam má zašľapaný vlas či triesku alebo iný cudzí predmet. To čo je v našej kompetencii na povrchu kože, v pedikúre ľahko odstránime, kurie...

A čo si ty nevieš sama ostrihať nechty, keď musíš chodiť na pedikúru?" - toto často môžeme počuť na ulici a nie len od starších spoluobčanov. Otázka znie možno na prvý pohľad veľmi banálne, ale odpoveď na ňu je žiaľ veľmi jednoduchá. Nechty si strihať vieme, ale nie správne.

V pedikúre je veľmi dôležité, aby pedikér vedel správne rozlíšiť bradavicu a kurie oko. Tieto dva prejavy na chodidle totiž vôbec nie sú to isté ako sa rado traduje.

Stránky vytvorené Juraj Keri  |  v roku 2023
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!